Kövess minket!
  
     

Tintasugaras vagy lézernyomtató?

Tintasugaras vagy lézernyomtató?
2014, január 28.

Ahhoz, hogy kiválasszuk az igényeinknek legmegfelelőbb nyomtatót, fontos végiggondolni a két típus előnyeit és hátrányait. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget!

Alapvető különbség a két nyomtató között, hogy míg a tintasugaras változat lehet multifunkciós, addig a lézernyomtatók nem. Így ha szeretnénk fénymásolni, faxolni vagy scanelni, akkor ehhez külön gépeket kell beszereznünk, amely nem csupán amiatt eredményez magasabb költségeket, hogy a készülékeket be kell szerezni, de sokkal több fogyasztáshoz is vezet. Ezzel szemben a tintasugaras gép egymagában elvégezheti ezeket a feladatokat, így kevesebbe kerül mind a megvásárlása, mind pedig a fenntartása.

További szempont az esetleges meghibásodás. Amennyiben egy lézernyomtatóval merül fel probléma, az sokkal nagyobb anyagi terhet jelent, mint egy tintasugaras esetén. A költségek akkorára rúghatnak, amiből több tintás készüléket is vásárolhatnánk. Ebből az is kiderül, hogy a lézeres változat jóval drágább is.

Felhasználási szinten, ahogy már említettük, a tintasugaras készülékek multifunkcionálisak is lehetnek. Ezen felül a nyomtatási kép jobb minőségű, mint lézeres társaiknál.

Sebesség terén egy jó minőségű lézernyomtató bőven veri a sugaras változatott. Valójában ez a fő előnye! Tehát főleg akkor praktikus egy lézernyomtató, ha gyorsan, nagy mennyiséget szeretnénk előállítani tartós eredménnyel, amit a speciális technika biztosít.

Ellenben ha jobb minőségű képeket és több funkcióval rendelkező készüléket szeretnénk, ami energia- és költséghatékony, akkor a tintasugaras változat a nekünk való.

Ezek tükrében döntsön igényeihez mérten, felmerülő kérdéseivel pedig forduljon szakemberekhez!

 

 

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ofszetnyomtatas.com.nyomtatas.1
A megfelelő nyomtató kiválasztása

Egyre gyakoribb, hogy magánszemélyek otthoni használatra vásárolnak nyomtatókat. Praktikus megoldás, ha gyakran nyomtatunk és nem akarunk mindig elrohanni az üzletbe,...

Close